Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

A naptár alapján történő számfejtés algoritmusa 2009-ben:

 

 

A beállításokkal kapcsolatban a munka törvénykönyve alábbi paragrafusai szerint történik a számfejtés.:

147. § (1) Rendkívüli munkavégzés esetén a munkavállalót rendes munkabérén felül a (2)-(4) bekezdés szerint ellenérték illeti meg.

(2) A munkaidő-beosztás szerinti napi munkaidőt meghaladóan, illetve a munkaidőkereten felül végzett munka esetén a pótlék mértéke ötven százalék. Munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a felek megállapodása előírhatja, hogy ellenértékként - pótlék helyett - szabadidő jár, ami nem lehet kevesebb a végzett munka időtartamánál.

(3) A munkaidő-beosztás szerinti pihenőnapon (pihenőidőben) végzett munka esetén a pótlék mértéke száz százalék. A pótlék mértéke ötven százalék, ha a munkavállaló másik pihenőnapot (pihenőidőt) kap.

(4) A (2) bekezdés szerinti szabadidőt, illetve a (3) bekezdés szerinti pihenőnapot (pihenőidőt) - eltérő megállapodás hiányában - legkésőbb a rendkívüli munkavégzést követő hónapban kell kiadni. Munkaidőkeret alkalmazása esetén a szabadidőt, illetve a pihenőnapot (pihenőidőt) legkésőbb az adott munkaidőkeret végéig kell kiadni.

 

Eszerint, ha a Fizetett munkanap típus:

-        T akkor a Személy/Jogviszony/Díjazás fülön a Pótlékok táblázat "Rend. mv. pihenőidő pótlással" mezőben szereplő százalékkal (általában 50%) kell számolni.

-        N a "Rend. mv. pihenőidő pótlás nélkül" mezőben szereplő százalékkal (általában 100%) kell számolni.

-        M vagy F akkor az előzőeken felül a távolléti díját is megkapja a dolgozó.