Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

A naptár alapján történő számfejtés algoritmusa 2010-ben:

 

Ha a ledolgozott nap sorban szerepel betű, akkor erre a napra a következő Normál munkaidő sorban felvett órák alapján kerülnek kiszámításra az összegek. A Jelenléti ív kód bevitelben szereplő algoritmussal az ott szereplő jogcímre, illetve ha pótlék is jár a napra, azt az ugyanitt megadott pótlék algoritmussal, pótlék jogcímre számfejti a program. A pótlék mértéke a személy bevitel jogviszony / díjazás fül pótlékok táblázatában megadott százalék alapján kerül kiszámításra.

Hasonlóan működik a Túlóra-Pihenőidő sorba felvett idő számfejtése, de itt a Ledolgozott idő sor bevitelben felvett adatok szerint. Valamint ha a felvett túlóra olyan napra esik amelyre a nap miatt jár pótlék, akkor a túlóra miatti és a nap miatti pótlékot is megkapja a dolgozó (a nap miatti pótlékot a Jelenléti ív kódban felvett pótlék jogcímre, a túlmunka miatti pótlékot a Ledolgozott idő sorban felvett pótlék jogcímre.

A Túlmunka / Túlmunka miatt pótolt pihenőidő páros úgy működik, hogy a Személy / Jogviszony / Általános fül Munkaidő táblázatában felvett Túlmunka elszámolás időszak végén kiszámítja, hogy az adott időszakban mennyi a túlmunka - pótolt pihenőidő egyenlege, és a pozitív egyenlegre ad túlmunka pótlékot. (Az elvégzett munkaidőre járó alapot minden hónapban megadja de a pótlékot csak az időszak végén.)

A Rendkívüli munkavégzésre vonatkozó sorok alapján azt kapja a dolgozó ami a struktúrában be van állítva. Itt a program nem törődik azzal, hogy hogyan viszonyul egymáshoz a rendkívüli munkavégzés és a kivett pihenőidő. A felhasználónak kell arra figyelni, hogy helyes adatokat adjon meg.