Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

Navigáció: Számvitel > Adó > Funkciók > Általános forgalmi adó > 2017. év > A bevallás sorai 2017

83. Tárgyidőszakban megállapított fizetendő adó együttes összegének és a levonható előzetesen felszámított adónak a különbözete (36.sor - 76.sor - 82.sor)

Ugrás Előző Fel Következő Menü

83. sor: Ebben a sorban a főlap (C) blokkjában megadott adó-megállapítási időszakban keletkezett azon összeget kell feltüntetni, amely egyenlő a következő különbözettel: az összes fizetendő adó (36. sor) összege csökkentve az ugyanezen időszakban vagy az Art. szerinti elévülési időn belüli korábbi adó-megállapítási időszakban (időszakokban) keletkezett összes előzetesen felszámított és levonható adó (76. sor) összegével és az előző időszakból beszámítható csökkentő tétel (82. sor) összegével. [+36C–76C–82C]. Amennyiben az összes előzetesen felszámított és levonható adó (76. sor), valamint az előző időszakról beszámítható csökkentő tétel (82. sor) együttes összege meghaladja az összes fizetendő adó (36. sor) összegét, akkor a 83. sorban szereplő összeg elé a mínusz előjelet is fel kell tüntetni. Amennyiben az összes fizetendő adó (36. sor) összege meghaladja az összes előzetesen felszámított és levonható adó (76. sor), valamint az előző időszakról beszámítható csökkentő tétel (82. sor) együttes összegét, akkor a 83. sorban az összeg elé előjelet nem kell tenni.

Önellenőrzés esetén a „b” rovatba az önellenőrzött bevallás ugyanezen sorának „c” rovatából az „eredeti” összeget kell átírni, a „c” rovatban pedig a helyesbítést követően meghatározott helyes összeget kell feltüntetni.