Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

Navigáció: Számvitel > Adó > Funkciók > Általános forgalmi adó > 2005. év > A bevallás sorai 2005

3. Közösségen belüli új közl. eszköz értékesítés

Ugrás Előző Fel Következő Menü

Közösségen belülre történő új közlekedési eszköz értékesítés

Közösségen belülre történő, tárgyi eszköz nyilvántartásba vett új közlekedési eszköz értékesítés

Közösségen belülre történő, apportnak minősülő új közlekedési eszköz értékesítés

 

3. sor Itt a Közösségen belülre történő, adólevonási joggal járó, adómentes új közlekedési eszköz értékesítés összegét kell

szerepeltetni. Az az adóalany, aki ebben a sorban adatot szerepeltet, és a vevői között közösségi adószámmal nem rendelkező is van, adatszolgáltatást köteles teljesíteni az ilyen vevők nevéről, címéről az Európai Közösség más tagállamában illetőséggel bíró, közösségi adószámmal nem rendelkező vevő részére új közlekedési eszközt értékesítő adózók számára előírt adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére vonatkozó 0588. sz. nyomtatványon, az Art.-ban előírtak szerint.

Amennyiben a 03. sorban szerepel nem adóalany személy részére történő új közlekedési eszköz értékesítés, akkor annak

ellenértékét a bevallás 42. sorában kiemelten is szerepeltetni kell. Ezen értékesítés ellenértéke ugyanakkor nem szerepeltethető a 0560. Összesítő nyilatkozatban!

Azon közösségi termékértékesítést teljesítő adóalany, aki un. háromszögügylet első szereplője, azaz, úgy teljesít egy másik közösségi tagországbeli felé új közlekedési eszköz értékesítést, hogy a terméket nem az ő tagországába, hanem egy harmadik tagországbeli közösségi adóalanynak szállítja ki, annak a 0560. Összesítő nyilatkozatban a háromszögügylettel kapcsolatos sor melletti rovatba „A" betű jelölést kell tennie.

A 02. és a 03. sorokban, valamint a 78. sorban szereplő adóalapok összegének a 41., 42. és 43. sorokban szereplő

adóalapok összegével csökkentett, és a 75. sorban szereplő összeggel növelt adatának (negyedéves adatokkal számolva) meg kell egyeznie a 0560. sz. Összesítő nyilatkozatban szereplő adóalanyok, adófizetésre kötelezett nem adóalany jogi személyek részére teljesített termékértékesítések összegével.