Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

Navigáció: Számvitel > Adó > Funkciók > Általános forgalmi adó > 2005. év > A bevallás sorai 2005

17. Közösségen belülről történő jövedéki termék beszerzés (20%, 25%)

Ugrás Előző Fel Következő Menü

Közösségen belüli adóalanytól történő, levonható áfa tartalmú jövedéki termék beszerzés

Közösségen belüli adóalanytól történő, le nem vonható áfa tartalmú jövedéki termék beszerzés

 

17. sor Itt kell feltüntetni az általános szabályok szerint adózó áfa alanyoknak (az előző pontban kivételként ismertetett azon adóalanyok nem tartoznak ide, akik a 0586. sz. nyomtatványon kötelezettek ezen beszerzésüket terhelő adó bevallására) a Közösség más tagországából beszerzett, és belföldön szabadforgalomba helyezett Jöt. hatálya alá tartozó jövedéki termék után fizetendő áfa összegét, és annak adóalapját., amennyiben a termék után belföldön jövedéki adókötelezettség keletkezik.

Nem kell ebben a sorban szerepeltetni a Közösség más tagországából beszerezett adójegyes dohánytermék ellenértékét.

A 12-17. sorokban és a 77. sorban szereplő adóalapok összegének a 44-45. sorokban szereplő adóalapok összegével csökkentett, valamint a 76. sor összegével növelt adatának meg kell egyeznie a 0561. sz. Összesítő nyilatkozatban feltüntetett Közösségen belülről történő, adólevonási joggal bíró termékbeszerzések összegével (negyedéves adatokkal számolva).

Figyelem! Amennyiben a 12-17. és a 34. sorokban szereplő, Közösségi tagországból belföldre történő termékbeérkezések együttes összege, visszamenőlegesen 12 hónapra vonatkozóan meghaladja a 40 millió forintot, akkor az adózónak a Központi Statisztikai Hivatal felé INTRASTAT adatszolgáltatási kötelezettsége van! Kérjük ez esetben jelentkezzen az INTRASTAT Ügyfélszolgálatnál!