Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

Navigáció: » Nincsenek oldalak ezen szint felett «

Bevallás 2006.

Ugrás Előző Fel Következő Menü

Az ÁFA bevallás lista nyomtatásakor a Bevallás üzemmódot választva az ÁFA bevallás sorainak megfelelő listát nyomtat a program. Az értékek ezer forintra kerekítve szerepelnek a listában.

 

Általános fül:

Nagyítáa a képre kattintással!

 - Bevallás - 

Mezőleírások

Üzemmód

Bevallást választva a bevallás adatait ezer forintra kerekítve nyomtatja a program. (A többi üzemmód leírása külön található meg.)

Időszak megadás

Igen/Nem. Igent választva a Szűrés keretben időszakot kell választanunk.

"Szűrés" keret

Időszak

Az időszak választása annak függvényében, hogy a Főkönyv/Pénzügyi évben ÁFA bevallási időszakként mit állítottunk be. Azok a tételek kerülnek a bevallásba, amelyeknél a teljesítés időpontja a kiválasztott időszakba esik, (amelyeket a törvény szerint az adott időszakban kell a bevallásban szerepeltetni.) A program nem azt a pénzügyi évet vizsgálja gyakoriság szempontjából, amely pénzügyi évbe az adott bevallási időszak tartozik, hanem annak a pénzügyi évnek a beállítását, amely az éppen a kiválasztott pénzügyi év, (amelyben a felhasználó "van").

Könyvelés dátum

Szűrés a könyvelés dátumára. Ha itt is megadunk szűrést és időszakot is megadunk, akkor a két szűrés együtt érvényesül. Ha a cég a könyvelés időpontja alapján szeretné elkészíteni az ÁFA bevallást, akkor az időszak megadásnál nem-et kell választani, és itt megadni a kívánt könyvelési dátum határokat.

"Fedlap" keret

A (B) (C) (D) és (E) keretekben szereplő mezők és kitöltésük teljesen megegyezik az ÁFA bevallás fedlapjának kitöltésével.

 

 

 

 

 

 

Algoritmussal nem meghatározható fül

 

Azokat a mezőket kell kitöltenünk, melyek algoritmussal nem határozhatók meg, a mezők kitöltése megegyezik az ÁFA bevallás kitöltésével. (A mezőkbe ezer forintban kell az adatokat beírni.)

 

Fájl export fül

"Fájl export"

"Fájl export"

A cím adatok a Saját adat Postacím keretében felvett adatokból kerülnek a fájlba.

Mezőleírások

Fájl készítés

Pipa esetén a bevallást nem nyomtatja ki a program, hanem a megadott helyre elkészít egy fájlt, melyet az APEH által készített ABEV programba be lehet importálni. (Ha nincs pipa, akkor a nyomtatóra nyomtatja a bevallás adatait.)

Fájl

A mező melletti gombot megnyomva kitallózhatjuk az export fájl helyét, vagy közvetlenül beírhatjuk a mezőbe az útvonalat és a fájl nevét.