Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

Navigáció: Számvitel > Adó > Funkciók > Általános forgalmi adó > 2017. év > A bevallás sorai 2017

96. Az adófizetési kötelezettség csökkenése az elévülési időn belül módosított vámhatósági határozat alapján

Ugrás Előző Fel Következő Menü

Közösség más tagországában teljesítettnek minősülő távolsági értékesítés

 

96. sor: A Horvát Köztársaságnak az Európai Unióhoz 2013. július 1-től történő csatlakozását megelőzően Horvátországból értékesített termékek esetében az Áfa tv. 282. § (4) bek. b) pontja alapján termékimportnak minősül a Horvát Köztársaságban vagy a Közösségben bizonyíthatóan szabadforgalomban lévő terméknek az árutovábbítási eljárás hatálya alóli kikerülése, ha ezen eljárás alá a termék a Horvát Köztársaság területén a csatlakozást megelőzően került abból a célból, hogy azt az adóalanyként eljáró személy ezen időpontot megelőzően ellenérték fejében értékesítse.

Továbbá az Áfa tv. 282. § (5) bekezdése szerinti esetben termékimportnak minősül az is, ha a csatlakozást követően az adóalany vagy nem adóalany olyan terméket használ a tagállam területén, amelyet a csatlakozást megelőzően értékesítettek számára a Közösség vagy a Horvát Köztársaság területén, feltéve, hogy a következő feltételek együttesen teljesülnek:

a) ezen termék értékesítésére adómentesség vonatkozik a 98. § értelmében vagy a Horvát Köztársaságban érvényben lévő egyenértékű rendelkezés értelmében;

b) a csatlakozást megelőzően nem történt meg ezen termék importja a Horvát Köztársaság vagy a Közösség területére.

Amennyiben ezekben az esetekben az állami adó- és vámhatóság módosító határozatával az elévülési időn belül negatív irányban módosítja az adózó adófizetési kötelezettségét, akkor a különbözetet a 96. sorba kell írni.

Az egyéni vállalkozó ingatlanértékesítésének adatai