Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

Navigáció: Számvitel > Adó > Funkciók > Általános forgalmi adó > 2017. év > A bevallás sorai 2017

16. Köz. belülről történő jövedéki termékbeszerzés (27%-os adómérték)

Ugrás Előző Fel Következő Menü

Közösségen belüli adóalanytól történő, levonható áfa tartalmú jövedéki termék beszerzés

Közösségen belüli adóalanytól történő, le nem vonható áfa tartalmú jövedéki termék beszerzés

 

16. sor: Az Áfa tv. 19. § c) pontja alapján itt kell feltüntetniük az általános szabályok szerint adózó áfa alanyoknak és az alanyi adómentességet választó adóalanyoknak (az előző pontban kivételként ismertetett azon adóalanyok nem tartoznak ide, akik a 1786 számú nyomtatványon kötelezettek ezen beszerzésüket terhelő adó bevallására) a Közösség más tagországából beszerzett és ezzel összefüggésben belföldön szabadforgalomba helyezett, a Jöt. hatálya alá tartozó jövedéki termék után fizetendő áfa összegét, és annak adóalapját, amennyiben a termék után belföldön jövedéki adókötelezettségük keletkezik.

Itt kell szerepeltetni az adójegy nélküli, a Közösség más tagországából beszerzett, belföldi jövedéki adóraktárba betárolt dohánytermékek ellenértékét.

Utólagos számlakorrekció esetén ebben a sorban negatív tétel is feltüntethető.107

A 11-16., a 33. és a 88. sorokban szereplő adóalapok összegének az 48. sor adóalap oszlopában szereplő összegekkel csökkentett adatának meg kell egyeznie a 17A60 számú összesítő nyilatkozatban feltüntetett Közösségen belülről történő, adólevonási joggal járó termékbeszerzések összegével (negyedéves/havi adatokkal számolva).

Figyelem! Amennyiben a 11-16. és a 40. sorokban szereplő, közösségi tagországból belföldre történő termékbeérkezések együttes összege, visszamenőlegesen 12 hónapra vonatkozóan meghaladja a 100 millió forintot, akkor az adózónak a Központi Statisztikai Hivatal felé INTRASTAT adatszolgáltatási kötelezettsége van! Kérjük, ez esetben keresse fel az INTRASTAT Ügyfélszolgálatát!

17. sor: Ebbe a sorba kell beírni a közösségi adóalanytól

 

107 Áfa tv. 77-78. §