Az oldal megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a JavaScriptet.

sERPa súgó

Navigáció: Számvitel > Adó > Funkciók > Általános forgalmi adó > 2009. év > A bevallás sorai 2009

14. Közösségen belülről történő jövedéki termék beszerzés (20%)

Ugrás Előző Fel Következő Menü

Közösségen belüli adóalanytól történő, levonható áfa tartalmú jövedéki termék beszerzés

Közösségen belüli adóalanytól történő, le nem vonható áfa tartalmú jövedéki termék beszerzés

 

 

 

14. sor:    Az Áfa tv. 19. § c) pontja alapján itt kell feltüntetni az általános szabályok szerint adózó áfa alanyoknak (az előző pontban kivételként ismertetett azon adóalanyok nem tartoznak ide, akik a 0986. sz. nyomtatványon kötelezettek ezen beszerzésüket terhelő adó bevallására) a Közösség más tagországából beszerzett és ezzel összefüggésben belföldön szabadforgalomba helyezett Jöt. hatálya alá tartozó jövedéki termék után fizetendő áfa összegét, és annak adóalapját, amennyiben a termék után belföldön jövedéki adókötelezettség keletkezik.  

 

Itt kell szerepeltetni az adójegy nélküli, a Közösség más tagországából beszerzett, belföldi jövedéki adóraktárba betárolt dohánytermékek ellenértékét.  

 

 

A 89-92., 10-14. sorokban és a 77. sorban szereplő adóalapok összegének az 39. sor adóalap oszlopában szereplő összegekkel csökkentett adatának meg kell egyeznie a 09A60. sz. Összesítő nyilatkozatban feltüntetett Közösségen belülről történő, adólevonási joggal járó termékbeszerzések összegével (negyedéves adatokkal számolva).  

 

Figyelem! Amennyiben a 89-92., 10-14. és a 31. sorokban szereplő, Közösségi tagországból belföldre történő termékbeérkezések együttes összege, visszamenőlegesen 12 hónapra vonatkozóan meghaladja a 60 millió forintot, akkor az adózónak a Központi Statisztikai Hivatal felé INTRASTAT adatszolgáltatási kötelezettsége van! Kérjük ez esetben jelentkezzen az INTRASTAT Ügyfélszolgálatnál!